Pembrokeshire - Ramsey Island

Pembrokeshire Coast National Park

Pembrokeshire Coast National Park is in Groot-Britannië het enige kustgebied dat een National Park is. Het park beslaat het 274 kilometer lange schiereiland in het zuidwesten van Wales. Het is een combinatie van glooiend landschap, prachtige kustlijn, enkele van Europa's beste stranden met goudkleurig zand, en helder sprankelend water.

Activiteiten in Pembrokeshire

Hieronder vindt u een beknopte gids voor de vele activiteiten die Pembrokeshire Coast National Park te bieden heeft.

Pembrokeshire Coastal Path

Walk the Beacons Way

De spectaculaire, 299 km lange National Trail heeft één van de meest gevarieerde kustlandschappen in Groot-Brittannië. Het strekt zich uit van St Dogmaels in het noorden tot Amroth in het zuiden.


Surfen

Surf

Probeer eens te surfen. De stranden van Newgale en Whitesands hebben een goede golfslag, uitrusting is te huur op beide stranden, en er zijn verschillende mogelijkheden voor surf- en surfkayak-lessen.


Kustverkenning

coasteering pembrokeshire

Neem een wetsuit, een helm en een zwemvest en u bent klaar om langs de ruige kust te klimmen, zwemmen, glijden en klauteren en van de rotsen in het water te springen.


Fietsen

Fietsen

Een fietsvakantie met volgepakte fietstassen en een tent, een korte dagtocht met de het gezin - Pembrokeshire heeft een enorme keuze uit verschillende routes.

Duiken

Duiken

Er zijn duikmogelijkheden voor alle niveaus en bekwaamheden, en er zijn regelmatig waarnemingen van bruinvissen, dolfijnen en zeehonden, en niet te vergeten 350 scheepswrakken in de omringende wateren.


Vissen

Fishing in pembrokeshire

Pembrokeshire heeft enkele van de beste vismogelijkheden in Groot-Brittannië, met een grote verscheidenheid aan vissoorten die gevangen kunnen worden in een aangename en rustige omgeving.

Paardrijden

Horse riding in Pembrokeshire

Pembrokeshire smeekt om te paard ontdekt te worden. Er zijn vele kilometers ruiterpaden, smokkelroutes, oude veedrijversroutes en rustige paden.


Bird Watching

Nature Watch

Er zijn geweldige mogelijkheden voor birdwatching, zowel locale vogels als trekvogels. De zomer is ideaal voor het drukke broedseizoen, de winter is geschikt voor het observeren van watervogels, steltlopers, kleine zilverreigers en ijsduikers.

Kliftop golf

surfing

Pembrokeshire heeft talloze eersteklas golfbanen met spectaculaire uitzichten over de kust, maar ook expert trainers om u te helpen uw putting te verbeteren.


Magie van de papegaaiduiker

surfing

Skomer, het op een na grootste eiland van Wales, is jaarlijks de thuisbasis van 6.000 paartjes papegaaiduikers. Neem een korte cruise omheen het eiland en bewonder de overvloed van diersoorten die de oevers bezoeken.

Wat u niet mag missen

Pentre Ifan

Pentre Ifan
Een megalithisch monument uit de Bronstijd van meer dan 4000 jaar geleden en wellicht de mooiste in Wales. Vermoed wordt dat het oorspronkelijk werd gebouwd als grafkamer.

Barafundle Bay

Barafundle Bay
Een kleine geïsoleerde baai tegen een achtergrond van duinen en pijnbomen. Alleen toegankelijk via een wandeling van een paar honderd meter vanaf de dichtstbijzijnde parkeerplaats. Barafundle, gekenmerkt door gouden stranden en kristalhelder water, is vaak bekroond geweest als één van de beste stranden in Groot-Brittannië.

Wale und Delfine beobachten

Whale & Dolphin Watching
Bewonder het overvloedige zeeleven met een reis naar Ramsey Island en Grassholm.

Chapelle St Govan

St Govan's Chapel
Deze 13e eeuwse kapel, spectaculair gelegen tussen de kliffen langs Pembrokeshire Coast National Park, is alleen te bereiken via een steile trap van ongeveer 70 treden. Niet vergeten uw camera mee te nemen.

Kathedrale von St. Davids

St David's Cathedral
Officieel de kleinste stad van Groot-Brittannië. De kathedraal werd gebouwd op de plaats van een 6e eeuws klooster.

 

Promenade sur le litoral

Bewandel de Coastal Path
Het 299 km lange Pembrokeshire Coastal Path biedt weidse kliftoppen, verborgen baaien, estuaria en brede zandstranden.

Im Bluestone entspannen und die Seele baumeln lassen

Relax en ontspan in Bluestone
Relaxen in luxe in een afgelegen eco-vriendelijk vakantiedorpje in het National Park.

Pembrokeshire Islands

Pembrokeshire Islands
Pembrokeshire Coast National Park omvat ook enkele eilanden voor de kust, waarvan sommige per boot bezocht kunnen worden.

Tenby

Tenby
De badplaats Tenby is een van de populairste badplaatsen van Wales.