Indelings banner

Indelingsinformatie

Wat houdt Classificatie voor u in?

Let bij het selecteren van uw vakantieaccommodatie op het kwaliteitsmerk Cymru/Wales van het officiële classificatiesysteem van Wales. Als u dit merk ziet, kunt u er zeker van zijn dat het is beoordeeld voordat u incheckt.

Is er een verschil tussen het classificatiesysteem van Visit Wales en andere classificatiesystemen?

Alle nationale classificatiesystemen (VisitBritain, VisitScotland, Visit Wales en de AA [de Britse versie van de ANWB]) gebruiken tegenwoordig dezelfde criteria en geven één tot vijf sterren bij het beoordelen van de vakantieaccommodatie. Het aantal sterren weerspiegelt het aantal faciliteiten en de algemene kwaliteit van de accommodatie.

Dit is het nieuwe classificatiesysteem voor 2008. De criteria zijn gewijzigd sinds het oude Wales Tourist Board-systeem. Het aantal sterren kan door nieuwe eisen van het beoordelingsprogramma dus anders zijn dan in vorige jaren.

LET OP: de accommodaties zullen waarschijnlijk bijna gelijk zijn gebleven, het enige dat is gewijzigd is het classificatiesysteem.

Hoe evalueren wij de accommodatie?

Ons deskundige team van Quality Wales bezoekt normaliter elke accommodatie eenmaal per jaar. Visit Wales is het belangrijkste evaluatiebureau voor accommodatie in Wales en evalueert meer dan 5000 vestigingen per jaar. Bij accommodaties die door vakantiewoningbureaus worden beheerd, kan de tijd tussen inspecties langer zijn, omdat bureaus ook verantwoordelijk zijn voor het controleren van de kwaliteit.

Wat houden onze sterren in?

Een uitleg van onze sterren:

* Eenvoudig, praktisch, geen franje
** Goede uitstraling en goed gerund
*** Goed niveau van kwaliteit en gemak
**** Over het algemeen uitstekende normen
***** Uitzonderlijk met een mate van luxe

Betekenen minder sterren ook een mindere kwaliteit?

Het is mogelijk dat accommodaties met weinig sterren toch hoge kwaliteit bieden maar niet beschikken over alle voorzieningen en de service die bij een hogere beoordeling verwacht worden.

Neem altijd eerst contact op met de accommodatie voordat u boekt. Zij zullen u graag helpen.

Welke categorieën accommodaties zijn er?

Accommodaties verschillen in stijl. Om u te helpen bij het maken van uw keuze, heeft de nieuwe classificatie een 'kenmerk' om de stijl van de accommodatie te beschrijven, bijvoorbeeld:

Self Catering: bungalows (cottages) en appartementen waar u alle gemakken van thuis zult vinden

Touring Park: verwelkomt caravans, trailertenten en kampeerauto's.

Kampeerplaats: verwelkomt bezoekers met tenten.

Vakantiepark: waar u een caravan, houten hut of chalet kunt huren.

Hotels: de standaardbenaming die voor de meeste accommodaties van dit type wordt gebruik, maar u kunt ook een reeks alternatieve beschrijvingen vinden die betrekking hebben op een bepaalde stijl of op de grootte van het hotel, zoals:

Kleine hotels verwijzen naar accommodaties die bepaalde hoteldiensten bieden en die worden gekenmerkt door het aantal kamers (meestal minder dan 20).

Country House Hotels (Landhuishotels) beschikken over landerijen of tuinen in een landelijke of semi-landelijke locatie, met de nadruk op rust en stilte.

Town House Hotels bevinden zich centraal in een stad/dorp en bieden een hoge kwaliteit met een kenmerkende stijl. 
Hoge mate van persoonlijke service.

Metro Hotels bevinden zich in het centrum van steden en dorpen en bieden volledige hoteldiensten maar hebben geen eetgelegenheid.
Maar ze zijn in de meeste gevallen op loopafstand van restaurants.

Budget Hotels maken altijd deel uit van een grotere hotelketen met schone en comfortabele en-suite faciliteiten, 24-uurs reserveringen en standaard voorzieningen.

Guest Accommodation (Gastverblijven) zijn ondermeer kamer met ontbijt en grotere accommodaties in badplaatsen aan de kust. Sommige daarvan bieden diner en beschikken over een alcoholvergunning.

Bed and Breakfasts voor maximaal zes personen. Het is alsof u gast bent bij iemand thuis.

Boerderijen bieden ook bed and breakfast en soms een avondmaal, altijd op een boerderij.

Guesthouses (Pensions) hebben meestal meer dan drie kamers en sommige bieden hun gasten een avondmaal. 
Sommige hebben een alcoholvergunning.

Restaurants met kamers spreekt voor zich. Het restaurant is de voornaamste activiteit en men beschikt over een alcoholvergunning.

Inns zijn pubs met kamers die 's avonds eten serveren, evenals een ontbijt in de ochtend.

Campus Accommodatie - Quality Wales’ campusplan is ook van toepassing op de accommodatie die sommige universiteiten en hogescholen aanbieden tijdens de vakantieperiodes op basis van kamer met ontbijt of self-catering. Kamers zijn vaak en-suite en er zijn veel eenpersoonskamers, dus ideaal voor grote groepen.

Hostel Accommodatie – dit betreft vaak gedeelde kamers met stapelbedden. Er kunnen gezinskamers zijn, de toegang kan beperkt zijn, en het kan met of zonder maaltijden zijn.

Groepsaccommodatie – voornamelijk voor groepen in gedeelde slaapkamers.
Kan inclusief maaltijden zijn of op basis van self-catering.

Accommodatie voor activiteiten – meestal maar niet uitsluitend voor groepen die geassocieerd zijn met erkende activiteiten ter plekke of in de omgeving.

Backpacker accommodatie - vergelijkbaar qua stijl met een hostel maar minder formele stijl.
Meestel meer geschikt voor onafhankelijke reizigers – gezinnen of groepen worden mogelijk niet geaccepteerd.

Bunkhouse Accommodation – landelijke accommodatie die door groepen of individueel kan worden geboekt.
De diensten en faciliteiten kunnen beperkt zijn maar met self-catering faciliteiten.

Campingschuren – zonder sterren. Dit is eenvoudige landelijke accommodatie die ook wel 'stenen tent' wordt genoemd.
Ruim en droog. Meestal moet u een slaapzak meebrengen.