Noord-WalesMidden-WalesCeredigionZuid-WalesCardiff

Zuidwest-Wales

Zuidwest-Wales strekt zich uit van Swansea naar het schiereiland Gower over de mooie provincie Carmarthenshire tot aan het Nationaal Park Pembrokeshire Coast. Perfect voor een lang weekend aan het strand of een familievakantie in de natuur.

Swansea, de op een na grootste stad in Wales en de geboorteplaats van Dylan Thomas en Catherine Zeta Jones, is een gezellige en vrolijke stad aan zee. De Victoriaanse badplaats Mumbles ligt op slechts steenworp afstand en staat als de ‘Poort van Gower’ bekend, een schiereiland dat het eerste Gebied van Bijzonder Natuurschoon in Groot-Brittannië was. Ga surfen in de zanderige Oxwich Bay of geniet van het uitzicht over de zoutmoerassen en kokkelbedden vanaf Weobley Castle.

In Carmarthenshire treft u een groot aantal imposante kastelen en tuinen. Carreg Cennen, bij Llandeilo, is het meest imposant gelegen fort in Wales. Dit fort staat op een steile kalkstenen rots, zo’n 90 meter boven de rivier Cennen. Enkele kilometers verderop vindt u de Nationale Botanische Tuin van Wales, de eerste botanische tuin die in 200 jaar in Groot-Brittannië is aangelegd, en in mei 2000 werd geopend. De tuin heeft de grootste kas in één overspanning ter wereld, waar u enkele van de zeldzaamste planten ter wereld vindt. In compleet contrast hiermee staat de Botanische Tuin van Aberglasney. Deze tuin ziet er uit zoals u dat van een traditionele Britse tuin verwacht: een oud landhuis omgeven door 16de t/m 18de-eeuwse ommuurde tuinen. 

Verder in westelijke richting ligt het Nationaal Park Pembrokeshire Coast. Van de 13 Nationale Parken in Engeland en Wales is dit het enige dat echt aan de kust ligt. Hier treft u lieflijke kleine badplaatsen zoals Tenby en St Davids, piepkleine dorpjes tussen hoge kliffen genesteld en stranden die onder de mooiste van Europa vallen. En u kunt overal tegelijk van genieten door een wandeling te maken over het Pembrokeshire Coast Path. Dit pad is 299 km lang, en als u de hele route afloopt dan beklimt u het equivalent van Mt Everest, maar dan zonder hoogteziekte.

Meer informatie over Zuidwest-Wales.