Noord-WalesMidden-WalesZuidwest-WalesZuid-WalesCardiff

Ceredigion

De westkust van Wales is rijk aan bekroonde stranden, rotsige smokkelaarsgrotten en schitterende kliffen, met tegen de achtergrond het prachtige Cambriangebergte.

Ceredigion is een fantastische bestemming als u er eens even helemaal tussen uit wilt en wat echte “persoonlijkheden” uit Wales wilt ontmoeten, zoals de plaatselijke dolfijnen en zeehonden bijvoorbeeld. De beste plaats om deze te zien is aan het eind van de golfbreker in New Quay. Er wordt gezegd dat ze op de live muziek in de Seahorse Inn afkomen.

Verder naar het noorden langs de kust ligt Aberaeron, een stijlvol 18de-eeuws stadje bekend om het heerlijke eten dat aan beide kanten van de kade wordt geserveerd: geniet tussen de middag van plaatselijk gevangen kreeft in het Harbourmaster Hotel; En neem als toetje het zalige honingijs van  The Hive op de Quay.

Als u even zin hebt in een stad, ga dan naar de gezellige universiteitsstad Aberystwyth. Hier vindt u de Nationale Bibliotheek van Wales, waar vele van de grootste literaire schatten van Wales en de andere Keltische landen veilig worden bewaard, zoals het verluchte ‘Black Book of Carmarthen’, het oudste bewaard gebleven manuscript in de Welshe taal. De Nationale Bibliotheek is ook een uitstekende plaats om te beginnen als u in Wales bent om uw stamboom te onderzoeken.

Een leuke omrit zou via het binnenland zijn naar Devil's Bridge, hoog in de voetheuvels van de bergketen Pumlumon, 19 km ten oosten van Aberystwyth. Het dorp is beroemd om drie dingen: de drie bruggen, de fantastische kleine smalspoorstoomspoorweg dat van Aberystwyth door de groene  Vale of Rheidol tuft en de waterval van de rivier de Mynach.

En als dat allemaal niet spannend genoeg is voor u, huur dan een mountainbike en ontdek de paden rond Nant yr Arian Visitor Centre, of fiets langs het Ystwyth Trail dat Aberystwyth met Tregaron verbindt.

Meer informatie over Ceredigion.