Noord-WalesCeredigionZuidwest-WalesZuid-WalesCardiff

Midden Wales

Midden-Wales is een fantastisch gebied om eens heerlijk te verdwalen. Als u de grote wegen vermijdt, zult u al gauw enkele van de mooiste plekjes in het land ontdekken.

Neem bijvoorbeeld de Elan Vallei. Vier gigantische reservoirs met indrukwekkende dammen die aan het begin van de 20ste eeuw zijn gebouwd voor de voorziening van drinkwater aan de stad Birmingham en delen van Zuid- en Midden-Wales, zo’n 315 miljoen liter water per dag. Tussen de groene heuvels treft u af en toe een boerderij en hoort u natuurlijk het geluid van schapen.

In Rhayader bij het Gigrin Farm Red Kite Feeding Station is nog veel meer aan dierenleven te zien. Elke dag rijdt Chris Powell om 15.00 uur ('s zomers om 14.00 uur) zijn tractor het veld achter de boerderij op en verspreidt hij daar resten vlees van de plaatselijke slagers. Eerst komen de kraaien, dan de raven en dan de acrobatisch door de lucht scherende wouwen. En dit kunt u allemaal bekijken vanuit een hut op slechts 50 m afstand!

Iets meer ten zuiden van Rhayader ligt Llanwrtyd Wells. De uitdrukking ‘volkomen getikt’ is precies van toepassing op dit stadje. Tot ongeveer twintig jaar geleden was dit gewoon een gezellige plaats, maar sindsdien worden er allerlei onconventionele evenementen gehouden, waaronder de Mari Llwyd, de Saturnalia Wobble, de Real Ale Wobble & Ramble, de Man v. Paard Marathon, en het beroemdst van allemaal: het Wereldkampioenschap Moerrassnorkelen.

Ietsje rustiger is het plaatsje Hay-on-Wye, vlak bij de Engelse grens. Dit stadje is beroemd om maar één reden: boeken. Er zijn er miljoenen en ze zijn overal te vinden. Het kasteel is een boekenwinkel, de bioscoop is een boekenwinkel, de brandweerkazerne is een boekenwinkel, de steegjes zijn boekenwinkels.

Wilt u de adrenaline even door uw aderen voelen stromen, ga dan op het Brecon Beacons National Park af en ga heerlijk wandelen, fiets een van de 16 nieuwe mountainbike routes, ga grotten ontdekken of kajakken, of geniet gewoon van de natuur. Het mooiste uitzicht heeft u van Pen-y-Fan, met 886 meter hoogte het hoogste punt in het zuiden van Groot-Brittannië.

Meer informatie over Midden-Wales.