Weather - Old Customs House, Barmouth

Het weer

Ons groene en aangename land heeft regen nodig.

We moeten eerlijk zijn: ons weer is onvoorspelbaar.

Natuurlijk regent het. Daarom is ons gras zo groen. En de schoonheid van Wales is de ligging van de bergen ten opzichte van de kust, wat betekent dat het weer snel kan veranderen en over zeer korte afstanden. In het ene dorp kan het regenen terwijl het volgende dorp in de stralende zon ligt.

Maar laten we het verhaal over de regen even afmaken. De meeste regen valt in de herfst en het begin van de winter. De hevigste stortbuien vallen tussen oktober en januari.  Het verschilt feitelijk weinig van de rest van het Verenigd Koninkrijk.

De dagen in de winter zijn kort, en sneeuw is bijna gegarandeerd. Maar de helderwitte sneeuw op de toppen van de Brecon Beacons of de Cambrian Mountains mag u eigenlijk niet missen.

Na januari, wanneer het weer beter wordt en de dagen langer, is een perfecte tijd om de wandelschoenen te voorschijn te halen en de heuvels op te zoeken.

Pembrokeshire is een van de plaatsen waar het weer als eerste warmer wordt. Vandaar dat de regio als eerste in het Verenigd Koninkrijk nieuwe aardappelen produceert. Dale in het uiterste westen is met 1.800 uren zon per jaar een van de zonnigste plaatsen in Groot-Brittannië.

De gemiddelde temperatuur in Wales is ongeveer 20°C in de zomermaanden, wanneer de zanderige, witte stranden het beste tot hun recht komen.

Nuttige links
BBC Weather
Met Office weather