Over Wales Dutch Banner

Waar ligt Wales?

Wales is het vriendelijke, groene, heuvelachtige deel aan de westkant van Groot-Brittannië. Aan het oosten grenzen we aan Engeland en aan het westen aan de Ierse Zee. We liggen op ongeveer 2 uur ten westen van Londen over de weg of met het spoor.

Waarom bezoekt men Wales?

Uiteraard heeft elke bezoeker een eigen reden. Maar de meeste mensen zullen waarschijnlijk de geschiedenis en het erfgoed, de mensen en het prachtige landschap noemen.

Wales maakt deel uit van Groot-Brittannië maar ziet er anders uit en voelt anders aan. We hebben uw favoriete dingen uit Groot-Brittannië (inclusief heerlijke fish & chips!), maar we hebben ook onze eigen taal, een Keltische geschiedenis die teruggaat naar voor de Romeinen, en veel kastelen om te bezoeken. De laatste keer dat deze geteld zijn, waren het meer dan 600. Ook hebben we de Nationale Opera van Wales (een van de beste operagezelschappen), de grootste kas in één overspanning ter wereld (in de Nationale Botanische Tuinen van Wales), en een hippe vlag met een rode draak erop.

Hoe ziet Wales eruit?

Voornamelijk groen. En zeer mooi. We hebben 3 Nationale Parken en 5 Gebieden van Bijzonder Natuurschoon, die allen deel uitmaken van een landschap dat vele soorten activiteiten biedt. Wandelen, fietsen, klimmen, golfen, mountainbiking en paragliding zijn slechts het topje van de ijsberg.

Een korte samenvatting

Oppervlakte: Net iets meer dan 12.876 vierkante kilometer. Ongeveer net zo groot als Massachusetts.

Bevolking: 2.903.085 mensen. En ongeveer 12.000.000 wollige schapen die vredig op onze groene heuvels grazen.

Hoofdstad: Cardiff. Bevolking: 305.340. De stad van de Nationale Opera van Wales, het Nationale Museum van Wales, Het Millennium Centre en het Millennium Stadium. En, uiteraard, een druk jaarlijks programma van festivals en evenementen.

Hoogste punt: Snowdon. Met 1085 m het hoogste punt in Engeland en Wales. Volgens een legende heeft Koning Arthur hier een duel uitgevochten met een monster. Arthur heeft gewonnen (zoals u zou verwachten) en heeft zijn vijand op de top begraven.

Kustlijn: 1.207,01 km. Gedurende de zomer kunt u zeehonden en dolfijnen zien langs het grootste deel van de westkust van Wales. Vaar uit met een boot of bekijk ze vanaf de wandelpaden over de kliffen.

Connecties met Wales

Beroemde zonen en dochters van Wales waar u over gehoord zult hebben, omvatten Dylan Thomas, Catherine Zeta-Jones, Duffy, Richard Burton, Sir Tom Jones en Sir Anthony Hopkins.

En vele andere mensen hebben recentelijk hun afkomst in Wales gevonden, inclusief Tom Cruise, Susan Sarandon, Russell Crowe en Donny Osmond.