News - Chirk Castle

Nieuws en aanbiedingen

 • 11 dagen All About Wales
  Genieten is even de tijd nemen voor de schoonheid om je heen. In Wales ligt het tempo lekker laag en is de omgeving mooi, majestueus en soms zelfs magisch. Met dat genieten zit het tijdens deze autorondreis dus wel goed. Prijs: vanaf Euro 615,- per persoon
 • 8 dagen Natuurlijk Wales
  Croeso i Gymru, oftewel welkom in Wales! Deze autorondreis neemt u mee naar de mooiste plekjes in Wales, van de magnifieke kliffen in het zuiden tot Mount Snowdon in het noorden. De schoonheid van het land, de vriendelijke bevolking en de Welshe cultuur zullen een onvergetelijke indruk maken. Prijs: vanaf Euro 350,- per persoon
 • Dylan Thomas 100
  In 2014 vieren we de 100e geboortedag van een van de meest prominente stemgeluiden in de Engelstalige literatuur. Het hele jaar bewijzen we eer aan het leven, werk en erfgoed van Dylan Thomas. Er staat een zeer gevarieerd programma op staple – zowel groot als klein, en zowel internationaal als plaatselijk. Dus waar je in 2014 ook in Wales komt, het zit er dik in dat je zult kennismaken met een stukje van zijn magie. Kijk voor meer bijzonderheden op
 • Bodnant Welsh Food
  Houd je van lekker eten, dan mag je dit nieuwe centrum niet missen. Het is een fenomenaal culinair centrum, dat 6,5 miljoen pond heeft gekost en gevestigd is in voormalige stenen boerderijgebouwen op het landgoed van Bodnant. Hier vind je het allerbeste ambachtelijk bereide voedsel in Wales. Er is een boerderijwinkel, theehuis, zuivelafdeling, bakkerij en zelfs een kookschool. En allemaal maken ze gebruik van kakelverse eigen producten van het landgoed zelf, van plaatselijke boerderijen en uit andere delen van Wales. Op het landgoed zijn ook luxe vakantiehuizen en boerenhoeves te huur en je kunt er een hele reeks buitenactiviteiten ondernemen.
 • Bergkoningen
  We kunnen niet zeggen dat we voor elke sport 's werelds toplocatie zijn. Maar wat mountainbiken betreft, nou, daar hebben we de beste plekken op de aardbol voor. En terwijl andere landen ons proberen te evenaren, creëren we elk jaar meer routes en betere faciliteiten. Alleen al in 2013 worden er twee gloednieuwe mountainbikecentra geopend.

  Antur Stiniog, Blaenau Ffestiniog
  De leisteenhoofdstad van Snowdonia heft nu vier volkomen nieuwe downhillroutes van wereldklasse en een locatie voor dirt jumping, uitgezet in het maanlandschap vol leisteengroeven. En dan is er ook nog een wat gemakkelijkere crosscountryroute van ruim 8,5 km rond Llyn Tanygrisiau. Er is ook een bezoekerscentrum in Llechwedd, met een restaurant, douches en een fietsenmaker.

  Gethin Woods Bike Park, Merthyr Tydfil
  Dit spiksplinternieuwe mountainbikepark, dat 1,5 miljoen pond heeft gekost, wordt in het najaar van 2013 geopend, met downhillroutes, vervoer naar boven, een bezoekerscentrum en faciliteiten.

  Die perfecte kust
  Niemand in Wales woont verder dan een uurtje rijden van de kust. Super! We zijn bezeten van onze kust, elk stukje ervan, vooral nu ze allemaal aaneen zijn geregen tot één ongelooflijk Wales Coast Path, alle 1400 km bij elkaar. Dit is de langste aaneengesloten kustroute rond een land ter wereld, en daar zijn we met recht belachelijk trots op.

  De kust van Wales is een en al afwisseling, van de moerasgebieden in het zuiden tot aan de duizelingwekkende kliffen in het noorden en westen, ingekerfd door die “door reigers gewijde” riviermondingen (om maar eens met Dylan Thomas' woorden te spreken) en bezaaid met pittoreske havens met pastelkleurige huisjes.

  Eigenlijk is er altijd wel iemand die helemaal weg is van welk stukje van de 1400 km dan ook.

  Het ligt natuurlijk ook aan je stemming op dat moment. Heb je zin om te klauteren langs door de golven geteisterde rotsen? Coasteren is iets dat wij hebben uitgevonden, en onze kust is daar ideaal voor, maar ook voor andere extreme sporten, zoals kitesurfen en scubaduiken. Maar als je niet van surfen houdt (of surfen niet van jou houdt, omdat je maar niet rechtop kunt blijven staan), kunnen we bodyboarden van harte aanbevelen. Vreselijk leuk voor iedereen die er geen moeite mee heeft een wetsuit aan te trekken.

  Dan zijn er ook de wonderen van de natuur: de dolfijnen en bruinvissen, de grijze zeehonden, de kolonies krijsende zeevogels, die je allemaal kunt bewonderen vanaf de met bloemen bezaaide kliftoppen.

  Of kijk eens op het dagmenu in een plaatselijke pub, waar de kersverse vangst o.a. uit kreeft, krab en zeebaars bestaat. Maar als je het liever zelf doet, ga dan op een speurtocht naar mosselen en zeevenkel, of huur een kotter in de haven om je eigen maaltje makreel op te vissen – en op het strand te barbecueën, helemaal het einde.

  Paardrijden op het strand? Een tochtje met een speedboot rond het Bristolkanaal? Rondhangen bij een jachthaven? Een rondje golf aan Cardigan Bay, waar je wel een spatje water kunt verwachten? Of het zwempartijtje van je leven in een verlaten inham? We zeiden het al; het ligt er maar aan waar je zin in hebt.

  Maar soms is het nog het beste om helemaal niets te doen. Om gewoon op een rots te zitten, en de vloed de kust geleidelijk maar genadeloos te zien veroveren, terwijl de zon langzaam achter de horizon verdwijnt. Paradijselijk